ورکان نوشت ها
خانه » آشپزی » سالاد سزار ایتالیایی

سالاد سزار ایتالیایی

مواد لازم مناسب برای ۵ نفر :

کاهو تازه : ۱ عدد
نان تست : ۴-۳ عدد
روغن زیتون بکر : ۱۵۰ میلی‌لیتر
پنیر پارمزان : ۱۰۰گرم
سرکه سفید : ۱ قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ : ۱ عدد
سیر: ۲حبه
آب‌لیموی تازه : ۲ قاشق غذاخوری
سس ورسترشایر : ۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه :

برای درست کردن این سالاد باید قسمت‌های سالم و تازه کاهو را انتخاب کرده. سپس برگ‌ها را خوب بشوییم و خشک‌کنیم.
دور نان‌های تست را به صورت یک قاب برش می‌زنیم و کنار می‌گذاریم (دور نان چون خشک‌تر است، سس و مواد را خوب به خود جذب نمی‌کند. به همین دلیل دور نان را جدا می‌کنیم و از بقیه نان استفاده می‌کنیم) قسمت‌های سفید و اسفنجی نان را به ابعاد ۱ سانتیمتری برش داده و در تابه نچسب که آغشته به کمی روغن و سیر له شده است با حرارت ملایم، تست می‌کنیم.
برای آماده‌سازی سس سالاد ابتدا آب‌لیمو، تخم‌مرغ (تخم‌مرغ را ۱ دقیقه آب‌پز کنید)، سرکه سفید یا سرکه سیب، سس ورسترشایر، نمک و فلفل را مخلوط کرده با هم زن یا غذا ساز خوب مخلوط می‌کنیم بعد از حدود ۵ دقیقه، کم‌کم شروع به اضافه کردن روغن می‌کنیم تا حالت مایونز به خود بگیرد و کمی غلیظ شود.
برای سرو این سالاد کافی است برگ‌های تازه کاهو را خردکرده و در ظرف مناسب ریخته، نان‌های تست‌شده و پنیر پارمزان رنده شده را روی آن بریزید و در ‌‌نهایت سس محبوب (آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها) را به آن اضافه کنید.

طرز تهیه سس ورسترشایر

مواد اولیه :

نمک : ۱ قاشق چای‌خوری
سیر خرد شده : ۲ حبه بزرگ
فیله ماهی خشک و خرد شده : ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
ترب سفید رنده شده : ۲ قاشق غذاخوری
آب : ۱ فنجان
لیمو شیرین پوست کنده و درشت خرد شده : نصف لیمو
سرکه : ۲ فنجان
شربت ذرت : ۱ و ۱/۲ فنجان
فلفل سبز بدون هسته و خرد شده : ۱ عدد
پیاز خرد شده : ۱ عدد
روغن زیتون : به میزان لازم
فلفل سیاه : ۳/۴ قاشق چای‌خوری
میخک پودر شده : ۱/۸ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه :

روغن زیتون را توی ماهی‌تابه بزرگی ریخته و روی حرارت ملایم گرم می‌کنیم. پیاز و فلفل سبز را اضافه می‌کنیم حدوداً ۳ دقیقه روی حرارت می‌گذاریم تا پیاز نرم شود.
سرکه، شربت ذرت، آب، لیمو، ترب سفید، ماهی، سیر، نمک، فلفل سیاه و میخک را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به جوش بیاید. سپس حرارت را کم می‌کنیم و حدود ۴۰ دقیقه روی حرارت کم می‌گذاریم تا کم‌کم بجوشد و به ۳ فنجان برسد. در این مدت هر چند دقیقه یک‌بار هم می‌زنیم.
سس را تو ظرف مورد نظر می‌ریزیم و روی ظرف را می‌پوشانیم و اجازه می‌دهیم تا سس خنک شود.

نکته :

*ظرفی که سس آماده‌شده را داخل آن می‌ریزیم نباید آلومینیومی باشد.
* از این مقدار مواد اولیه ۳ فنجان سس به دست می‌آید.
* این سس در یخچال و در ظرف دربسته به مدت ۱ هفته قابلیت نگهداری دارد.

 

۱۰ راز سالاد سزار برای خوشمزه‌تر شدن آن

سالاد سزار، سالادی است که با پنیر پارمیزان طعم دار می‌شود، به آن سس مایونز اضافه نمی‌کنند و با مرغ گریل شده (نه سرخ شده) یا بدون آن و نان‌های تست سرخ شده در روغن زیتون آماده سرو می‌شود. علاوه بر اینها، نکته های دیگری نیز وجود دارد که رعایتشان به هر چه خوشمزه‌تر شدن این سالاد کمک می‌کند:

۱- برای طعم‌دار کردن برش‌های نان، بهتر است آنها را با کمی سیر تازه سرخ کنید و البته توصیه اکید ما آن است که روغن مصرفی‌تان روغن زیتون بودار باشد. زمان سرخ کردن هم نباید بیش از ۱ تا ۲ دقیقه طول بکشد.
۲- هرگز در تهیه این سالاد سس مایونز و سایر سس‌هایی که برای سرو سالادهای مختلف استفاده می‌شوند، به کار نبرید. سسی که با این سالاد سرو می‌شود، شبیه به مایونز است اما ترکیب‌های دیگری دارد و حتما باید با پنیر پارمیزان رنده شده مخلوط شود.
۳- کاهوهایی که برای تهیه این سالاد استفاده می‌شوند، کاهو پیچ یا کاهوی رسمی خودمان است که البته باید به برش‌های نسبتا بزرگی برش بخورند. یادتان باشد که کاهو در این سالاد ریز خرد نمی‌شود.
۴- در ایتالیا اگر سالاد سزار با مرغ سرو شود، فقط مرغ گریل شده در صفحات چدنی، استفاده می‌شود، یعنی مرغ پخته ریش ریش شده به هیچ وجه در تهیه این سالاد به کار نمی‌رود. البته می‌توان مرغ را به این سالاد اضافه نکرد.
۵- هرگز در سالاد سزار خیار و هویج نریزید.
۶- هرگز روی نان‌های خردشده سس نزنید زیرا این کار باعث نرم شدن برش‌های نان می‌شود و تردی خود را از دست می‌دهند و چندان دلچسب نخواهند بود.
۷- کروتن (نان سوخاری) به این سالاد حجم می‌دهد. ۳ فنجان تکه‌های کوچک کروتن را با ۳ قاشق روغن زیتون مخلوط‌کنید. نمک و فلفل سیاه را چاشنی آن کنید. سپس آن را در سینی فر روی کاغذ روغنی ریخته و بگذارید در فر در دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزد و طلایی شود. اگر از آنچووی خوشتان می‌آید، کمی از فیله آن رویش بریزید.
۸- باید از برگ‌های کوچک وسط کاهو استفاده کنید و آن‌ها را خرد نکنید. برای شش نفر، ۳ کاهو کافی است. تردی و کوچکی برگ‌های وسط کاهو به این سالاد زیبایی و تازگی خوبی می‌دهند.
۹- پنیر سالاد سزار با پنیر پارمزان رنده شده روی آن، خیلی خوب به نظر می‌رسد، ولی این تکه‌های پنیر مزه سس را خفه می‌کنند. بجای تکه‌تکه کردن پنیر، آن را ریزریز رنده کنید.
۱۰- برای مخلوط کردن انبر سالاد را کنار بگذارید و با دست به آرامی کاهو، کروتن و سس را مخلوط‌کنید. سپس پارمزان رنده شده را رویش بریزید.

 

منبع : سوران

x

حتما ببینید

طرز تهیه گراتن بادمجان با سیب زمینی

مواد اولیه برای ۵ نفر : پیاز : ۱عدد تخم مرغ : ۳عدد پنیر تست ...