خانه » آشپزی » طرز تهیه اشکنه

طرز تهیه اشکنه

آماده سازی : ۵ دقیقه
مدت انتظار : ۱ ساعت
مجموعاً : ۱ ساعت و ۵ دقیقه

مواد اولیه برای ۲ نفر :

پیاز : ۲عدد
شنبلیله : ۲قاشق غذاخوری
نمک : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم
روغن : به میزان لازم
سیب زمینی : ۲۰۰گرم

اشکنه یک غذای سنتی و بسیار ساده است. این غذا به خاطر داشتن موادی چون سیب‌زمینی که دارای بافت غذایی بالا و نشاسته است، پیاز به دلیل خاصیت میکروب‌زدایی، شنبلیه با طبع گرم و تخم‌مرغ که سرشار از کلسیم و آهن است فوق‌العاده مقوی می‌باشد.

طرز تهیه :

ابتدا پیاز را خرد کرده و آن را با روغن داغ سرخ میکنیم. سپس شنبلیله ساطوری شده، نمک، فلفل و زردچوبه را ریخته یک تا دو دقیقه هم می‌زنیم.سیب‌زمینی را به قطعات دلخواه برش داده و در قابلمه می‌ریزیم و بعد سه لیوان آب اضافه کرده و می‌گذاریم بجوشد تا سیب‌زمینی بپزد. پس از پخت کامل تخم‌مرغ را در ظرفی شکسته کمی هم زده و بعد روی اشکنه ریخته و چند بار هم می‌زنیم. وقتی تخم‌مرغ‌‌ها بسته شد،غذا را آماده سرو میکنیم.

نکات :

۱)اگر دوست ندارید تخم مرغ در غذایتان حالت تکه ای داشته باشد ابتدا آن را بسیار خوب بزنید و بعد به محض اضافه کردن مرتبا هم بزنید تا غذا بپزد.
۲)بهتر است کمی زعفران به تخم مرغ اضافه کرده و بعد آن را به غذا اضافه کنید.
۳)میتوانید ۱قاشق آرد سیب زمینی یا آرد گندم هم به غذا اضافه کنید تا غذایتان قوام بیشتری پیدا کند.
۴)این غذا را با شنبلیله خشک هم میتوانید طبخ کنید.

منبع : سوران