خانه » آشپزی » طرز تهیه حلوای بیسکوییت مناسب سفره های افطار و…..

طرز تهیه حلوای بیسکوییت مناسب سفره های افطار و…..

مواد اولیه برای ۸ نفر :

گلاب : ۱/۲ لیوان
هل و زعفران : به مقدار لازم
آب : ۳/۴ لیوان
بیسکویت (پودر شده) : ۲ لیوان
کره+ روغن : ۳/۴ لیوان
شکر : ۳/۴ لیوان

طرز تهیه :

بیسکویت پتی بور. همه جا موجوده. در دسترس همه هم هست. شما باید دو بسته بخرید ولی همه اش استفاده نمیشه.
بیسکویت رو آسیاب کنید و بعد حتما الک کنید.
بیسکویت رو بریزید توی دیگ و روی حرارت بسیار بسیار بسیار ملایم اجاق مرتب همش بزنید.
یعنی آنی میسوزه.
مرتب هم بزنید که کمی رنگش تیره تر بشه و عطرش عوض شه.
اگر کنترلش براتون سخته مرتب از روی حرارت بردارید و باز بذارید سر جاش.
اگر هم خیلی براتون سخته که اصلا این مرحله اش رو حذف کنید.
در اینجا از ترکیب کره و روغن استفادهشده اینکه شما از چه روغنی استفاده میکنید و اینکه اصلا کره استفاده میکنید یا نمیکنید در اختیار خودتونه.
روغن رو کم کم اضافه کنید. ممکنه همه اش نیاز نشه یا اینکه بیشتر بخواد. بستگی به میزان جذب بیسکویت داره و اینکه شما چقدر خوب آسیابش کرده باشید و دانه ریز باشه یا دانه درشت.
زمانی که به غلظت موجود در تصویر رسیدید از اضافه کردن روغن دست بکشید.
یعنی باید بصری کار کنید.
با حرارت ملایم همش بزنید تا باز رنگش تیره تر شه و عطرش عوض شه.
زیاد هم نیاز نیست حرارت ببینه.
باز باید کارتون رو با این تصویر مقایسه کنید.
آب و شکر و زعفران و هل رو روی حرارت بذارید و هم بزنید همین که یک قل خورد بسشه.
از روی حرارت برش دارید.
بهتره که اول شربت آب و شکر رو درست کنید و بعد مخلوط بیسکویت و روغن رو آماده کنید.
حالا شربت رو توی مخلوط بیسکویت و روغن میریزیم.
توجه داشته باشید دیگی که حاوی بیسکویت و روغنه نباید روی اجاق باشه.
میتونید هل رو هم با پوست آسیاب منید و بعد الک کرده و استفاده کنید
ویا میتونید زعفران رو دم بدید و هل رو هم بدون پوست آسیاب کنید. این دیگه اختیاریه.
اینکه چقدر هل و زعفران توش بریزید هم دست خودتونه. اگه دوست دارید عطرش قوی باشه زیاد بریزید
همینطور بدون اینکه روی حرارت بذاریم همش میزنیم تا کاملا مخلوط شه.
این غلظتشه.
اگر از این غلظت خوشتون میاد همین الان هم میتونید کار رو خاتمه بدید ولی به نظر من بهتره حلوا غلظ تر شه.
پس میذاریم روی اجاق و با شعله متوسط بهش حرارت میدیم و مرتب هم میزنیم.
خیلی سریع شروع میکنه به غلیظ شدن. در همین مرحله گلاب رو هم اضافه کنید.
مرتب غلظتش رو به این شکل چک کنید و هر زمان از سفتی حلوا راضی بودید از روی حرارت برش دارید.
به سرعت خیلی زیادی حلوای شما قوام خواهد اومد.
حلوا رو توی دیس بکشید یا اینکه توی کاسه های کوچک سرو کنید.
بهتره حلوا رو تا لحظه سرو خارج از یخچال نگه دارید.
این حلوا روغن نمیندازه . البته اینجا روغن زیادی هم توی حلوا استفاده نشده که بخواد روغن پس بده و روی کاسه های حلوام روغن وایسه.
با این میزان شما حدودا برای هشت تا ده نفر حلوا خواهید داشت. تا جایی که امکان داشت شکر و روغنش رو کم کردیم. ولی دیگه از این کمتر باشه کیفیت حلوا پایین خواهد آمد.
توصیه میکنم برای دست اول نیمی از رسپی حلوا رو درست کنید و اگر راضی بودید میتونید چند برابرش رو برای مراسمات یا افطاری خانواده تهیه کنید.
طعمش خیلی خوبه.
عطرش هم عالیه.
رنگش هم تیره و خوشگله.
به نظرم میشه حلوا رو با اون پودر بیسکویتی که درشت دانه بود و از الک رد نشد و مقداری پودر پسته یا خلال پسته سبز خوشرنگ با سلیقه فراوان زیبا تزئین کرد.

منبع : سوران