خانه » آشپزی » طرز تهیه خورش گوشت و کنگر معطر

طرز تهیه خورش گوشت و کنگر معطر

آماده سازی : ۳۰ دقیقه
مدت انتظار : ۲ ساعت
مجموعاً : ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد اولیه برای ۶ نفر :

جعفری : ۱ و ۱/۴ لیوان (خرد شده)
پوست لیمو : ۱ قاشق غذاخوری (رنده شده)
روغن زیتون : ۳ قاشق غذاخوری
تره فرنگی : ۲ عدد (خرد شده)
پیاز (خرد شده) : ۱ عدد
آویشن : ۳/۴ قاشق چای خوری
آب مرغ : ۱٫۵ لیوان (کم نمک)
کنگر (نسبتا بزرگ) : ۱۸ قطعه
لیمو ترش : نصف لیمو
فلفل سیاه : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
سیر : ۳ حبه (خرد شده)
گوشت گوسفند : ۱ کیلو (گوشت سردست بدون استخوان و چربی – خرد شده)

طرز تهیه :

گوشت گوسفند را داخل یک کاسه بزرگ قرار دهید و روی آن نمک و فلفل بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق قرار دهید.
جعفری ریز شده، سیر ریز شده و پوست لیمو را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید.
روغن را داخل یک قابلمه گرم کنید و گوشت را داخل روغن سرخ کنید بطوریکه هر دو تکه گوشت را به مدت ۷ دقیقه سرخ کنید و بعد آنها را به یک کاسه متوسط انتقال دهید.
تره فرنگی و پیاز ریز شده را به آن اضافه کنید و به مدت دو دقیقه سرخ کنید تا نرم شوند. سپس مخلوط جعفری و آویشن را به آن اضافه کنید و ۳۰ ثانیه آن ها را تفت دهید.
سپس گوشت را دوباره به قابلمه برگردانید. آب مرغ را اضافه کنید و بگذارید به مدت یک ساعت و نیم آرام بجوشد تا گوشت نرم شود.
(میتوانید خورش را یک روز قبل از سرو هم آماده کنید و آن را داخل یخچال بدون سرپوش قرار دهید)
یک کاسه متوسط را پر از آب کنید. آبلیمو را داخل کاسه بچکانید سپس لیمو را هم داخل آب بیندازید و کنگر های پاک شده را داخل آب و لیمو بریزید.(حدود ۱تا۳ساعت صبر کنید)
بعد کنگر ها را آبکش کنید و به خوراک گوشت اضافه کرده، دوباره آن را به جوش آورید. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید و آرام بجوشانید تا اینکه کنگرها نرم تر شوند. میتوانید در صورت تمایل آب مرغ بیشتری به خورش اضافه کنید و به مدت ۲۵ دقیقه آرام بجوشانید و روی آن مقداری نمک و فلفل بپاشید. بعد به کاسه انتقال دهید.
روی خورش مقدار کمی جعفری خرد شده را پراکنده کنید و در صورت تمایل با برنج سرو کنید.

نکات :

۱)در صورت تمایل ۲قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی سرخ شده و ۴عدد لیمو عمانی نیز به خورش اضافه کنید.
۲)بهتر است سایز کنگر ها در این خورش ریز باشد.
۳)به جای سیر میتوانید از پودر سیر استفاده کنید.

 

منبع : سوران