خانه » آشپزی » طرز تهیه دلمه سیب زمینی

طرز تهیه دلمه سیب زمینی

آماده سازی : ۳۰ دقیقه
مدت انتظار : ۱ ساعت
مجموعاً : ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد اولیه برای ۲ نفر :

فلفل : به میزان لازم
نمک : به میزان لازم
سیب زمینی (درشت و گرد) : ۴ عدد
گوشت (چرخ شده) : ۲۰۰ گرم
جعفری (ساطوری شده) : ۲ قاشق غذاخوری
پیاز : ۱ عدد
رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
پنیر (پیتزا،موزارلا یا پارمزان) : به میزان لازم
زعفران (اختیاری) : به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا سیب زمینی ها را پوست کنده و بشویید سپس با کارد تمیزی حدود یک سوم آن را ببرید( ان را به دو نیمه غیر مساوی تقسیم کنید) و داخل قسمت بزرگتر را با کمک قاشق و کارد خالی کنید.
در ظرف مناسبی پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نیمه سرخ شود و ادویه و گوشت چرخکرده را به آن اضافه کرده و خوب تفت هید تا مواد کاملا سرخ شود.و سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید تا با آنها مخلوط شده و سرخ شود.در انتها جعفری ساطوری شده را به مواد اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن مواد را از روی حرارت بردارید.
حالا سیب زمینی ها را با مواد پر کرده و قسمت کوچکتر را روی سیب زمینی قرار دهید و آنها را در ظرف مناسبی بچینید و تا حد ممکن فاصله کمتری بین دلمه ها باقی بگذارید (اگر فاصله زیاد باشد ممکن است دلمه ها وا بروند) .در ظرف کوچکی مقداری روغن را داغ کرده و رب را در روغن کاملا سرخ کنید.و مقداری آبجوش به آن اضافه کنید تا قل بخورد.سپس سس را به آرامی روی دلمه ها بریزید و اجازه دهید مواد با حرارت ملایم بپزد. در ۵دقیقه انتهای پخت پنیر پیتزا یا موزارلا یا پارمزان را روی دلمه ها رنده کنید.

نکات :

۱) اگر فاصله بین دلمه ها زیاد باشد ممکن است آنها وا رفته و یا پاره شوند پس تا جای ممکن آنها را در کنار هم بچینید.
۲) میتوانید به مایع سس کمی زرشک و گرد لیمو اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
۳)اگر میتوانید به جای رب داخل کوفته ها از زعفران استفاده کنید تا غذای شما خوشمزه تر شود.
۴)در صورت تمایل دلمه ها را بعد از پر کردن داخل فر بپزید.
۵)میتوانید هر سیب زمینی را نصف کرده و مواد را داخل آنها بریزید.
۶)در صورت تمایل به جای جعفری از پیازچه استفاده کنید.

منبع : سوران