خانه » آشپزی » طرز تهیه سوپ جو با شیر (سوپ شیر)

طرز تهیه سوپ جو با شیر (سوپ شیر)

آماده سازی : ۳۰ دقیقه
مدت انتظار : ۱ ساعت
مجموعاً : ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد اولیه برای ۲ نفر:

هویج : ۳ عدد
آب مرغ : به میزان لازم
کره : ۵۰ گرم
جو پوست کنده : یک لیوان
شیر : نیم لیتر
خامه : یک فنجان
آرد : ۲ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده : به میزان لازم

 

طرز تهیه :

– سوپ جو با شیر یکی از زیباترین و خوشمزه ترین سوپهاست که اتفاقا برای ماه رمضان هم بسیار مناسب است. چرا که یکی از سوپهای مجلسی فرهنگ ما به حساب می آید. البته برای پخت این سوپ دستورهای متفاوتی وجود دارد که ما در این چگونه طرز پخت شکل مجلسی آن را آموزش می دهیم.چگونه
– توجه داشته باشید که میزان جو برای هر بشقاب سوپ خوری یک مشت کوچک است. بر همین اساس ابتدا جو را اندازه گیری و سپس خیس کنید. اگر جو شب تا صبح خیس بخورد، سوپ طعم و قیافه بهتری پیدا می کند.
بعد از خیس خوردن جو را درون قابلمه استیل یا سرامیکی بریزید و چند برابر آن رویش آب بریزید.
– اگر از قبل آب مرغ آماده دارید از آن برای پخت جو استفاده کنید و در صورت نبودن آب مرغ می توانید تکه های مرغ را درون قابلمه با جو بپزید. در اینصورت هم مرغ با جو پخته می شود که طعم بسیار خوبی به جو خواهد داد.
استفاده از عصاره های آماده هم بسیار گزینه مناسبی است. عصاره قلم گوساله نیز سوپ شما را بسیار خوشمزه می کند.
– هویج طعم سوپ شما را شیرین می کند. پس فراموش نکنید که میزان هویج باید به اندازه ای باشد که رنگ و آب زیبایی به سوپ بدهد. بنابراین هویج را به میزان لازم در نظر بگیرید. هویجها را نگینی خرد کنید و زمانیکه جو مرحله آخر پخت را طی میکرد به آن اضافه کنید.
– اینک زمان آماده کردن سس سفید سوپ است که در واقع طعم دهنده اصلی سوپ به حساب می آید. برای همین چگونگی پخت آن بسیار حائز اهمیت است.
ابتدا کره را در قابلمه آب کنید و آرد را در کره سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود. اینک به آرامی و مرحله به مرحله شیر را به آرد اضافه کنید و همزمان با همزن دستی هم بزنید تا مطمئن شوید کاملا با هم مخلوط شده اند و گلوله ای در آرد باقی نمانده. نمک و ادویه و مقدار کمی زردچوبه به سس اضافه کنید. توجه کنید که غلظت سس شما باید شبیه به ماست غلیظ باشد.
– زمان اضافه کردن سس به سوپ حدودا نیم ساعت قبل از سرو سوپ می باشد. زمانیکه سس را اضافه کردید با همزن دستی به آرامی هم بزنید تا آرد در سوپ گوله نشود.
– جعفری خرد شده را در پایان کار و هنگام سرو سوپ اضافه کنید تا رنگ سبز زیبای آن سوپ شما را بیاراید.

 

نکات :

– سوپ جو را می توان هم با آب مرغ و هم با آب گوشت پخت اما باید بدانید که آب قلم گوساله بسیار طعم بهتری به سوپ می دهد.
– توجه کنید که هرچه سوپ را کمتر هم بزنیم احتمال ته گرفتن سوپ کمتر خواهد بود.
– در انتهای کار قبل از خاموش کردن خامه را اضافه نموده کمی هم میزنیم.

منبع : سوران