خانه » آشپزی » طرز تهیه شامی ترش

طرز تهیه شامی ترش

آماده سازی : ۱ ساعت
مدت انتظار : ۱ ساعت
مجموعاً : ۲ ساعت

مواد اولیه برای ۷ نفر :

گوشت (چرخ کرده و بدون چربی) : نیم کیلو
پیاز (رنده شده) : پیاز ۲عدد
آرد نخودچی : ۲۰۰گرم
سبزی (شامل ریحان،جعفری و گشنیز ساطوری شده) : ۳قاشق سوپخوری
زردچوبه : ۱قاشق چایخوری
تخم گشنیز (پودر) : ۱قاشق چایخوری
پوست لیمو ترش (پودر) : ۱قاشق چایخوری
هویج : ۵عدد
شکر : ۱قاشق چایخوری
آب : ۲لیوان
رب گوجه فرنگی : ۲قاشق سوپخوری
آب نارنج : ۱سوم لیوان
دارچین : ۱قاشق چایخوری
سیب زمینی (پخته) : ۲۰۰گرم
روغن (مایع) : ۳قاشق سوپخوری
نمک : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا هویج‌ها را پوست کنده و به صورت حلقه‌حلقه خرد می‌کنیم.و در قابلمه‌ای آنها را با کمی آب، شکر، یک قاشق مرباخوری آبلیمو، یک قاشق چای‌خوری روغن مایع و کمی نمک می‌پزیم. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، آرد نخودچی، ۲ قاشق سوپ‌خوری از سبزی‌ها، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر پوست لیموترش، نمک و فلفل را با هم مخلوط می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم.از مواد به اندازه یک گردو برمی‌داریم، آن را کف دست پهن کرده و وسطش را سوراخ می‌کنیم.در ماهیتابه‌ای روغن را گرم کرده و شامی‌ها را در آن سرخ می‌کنیم.شامی‌ها را پس از سرخ کردن به ماهیتابه برمی‌گردانیم و اجازه می‌دهیم تا همراه با ۲ لیوان آب، هویج‌های پخته (بدون آب آن)، رب گوجه‌فرنگی، آب نارنج و دارچین به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم و با درپوش بپزد.

نکات :

۱)بهتر است شامی‌ها را با سیب‌زمینی‌های پخته و سرخ شده (به صورت درسته)، بقیه‌ی سبزی‌های خرد شده و لیموترش تزیین کنید.
۲)اگر آب نارنج در دسترس نبود از آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید.
۳)اضافه کردن گرد غوره این غذا را خوشمزه تر میکند.

منبع : سوران

x

حتما ببینید

طرز تهیه دونات (پیراشکی) توپی با رویه شیری

آماده سازی : ۱۵ دقیقه مدت انتظار : ۵ دقیقه مجموعاً : ۲۰ دقیقه مواد ...