خانه » آشپزی » طرز تهیه شله مشهدی

طرز تهیه شله مشهدی

مواد اولیه :

گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان : ۱ کیلوگرم
چربی گوسفند (دنبه) چرخ شده : ۵۰۰ گرم
پیاز چرخ شده و بلغور گندم و برنج گرده یا نیمه : ۳۰۰ گرم
لوبیا سفید، لوبیا چیتی، ماش و نخود : ۲۰۰ گرم
پودر جوز هندی : ۳ قاشق غذا خوری
پودر زنجبیل و پودر هل : ۱ قاشق غذا خوری
فلفل سیاه : ۱ قاشق غذا خوری
روغن مایع : ۱۰ قاشق غذا خوری
نمک : به میزان لازم

پختن شله مشهدی، به تجربه بالا، دقت فراوان و حوصله زیاد نیاز دارد.

طرز تهیه :

ابتدا حبوبات را که از یک روز قبل خیس کرده‌اید را بپزید. پس از نرم شدن مواد، آن‌ها را مانند برنج آبکش کنید و کناربگذارید.
چربی گوسفند و پیاز چرخ شده را داخل قابلمه بریزید، گوشت را نیز به همراه کمی نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.
وقتی کاملا پخت، استخوان‌های گردن را از گوشت جدا کرده و گوشت‌ها را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
بلغور گندم را در آب جوشیده بریزید و روی شعله با حرارت کم قرار دهید. دقت کنید که ریز بجوشد و مرتب آن را هم بزنید.
بعد از اینکه بلغور پخت، برنج را به آن اضافه کنید.
هنگامی که برنج لعاب داد، سپس حبوبات آماده شده را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
وقتی حبوبات کاملا له شد، گوشت‌های رشته شده را به مواد اضافه کنید و مجددا به مدت سه ساعت بگذارید تا بجوشد.
بعد از این‌ که کاملا مواد پخت ادویه‌ها و روغن را درون آن بریزید و آن را به مدت یک ساعت مانند برنج به آن زمان دهید با دمای بسیار پایین به حالت دم برسد.

منبع : سوران

x

حتما ببینید

طرز تهیه دونات (پیراشکی) توپی با رویه شیری

آماده سازی : ۱۵ دقیقه مدت انتظار : ۵ دقیقه مجموعاً : ۲۰ دقیقه مواد ...