خانه » آشپزی » طرز تهیه نان سیب زمینی

طرز تهیه نان سیب زمینی

آماده سازی : ۲ ساعت
مدت انتظار : ۱ ساعت
مجموعاً : ۳ ساعت

مواد اولیه برای ۶ نفر :

زیره : ۲قاشق چایخوری
شکر : ۱قاشق چایخوری
خمیر مایه (از نوع فوری) : ۲۰گرم
شیر (گرم) : ۱۷۰میلی لیتر
کره : ۳۰گرم
بهبود دهنده نان : ۱چهارم قاشق غذاخوری
آرد : نیم کیلو
سیب زمینی : ۳۰۰گرم
نمک : ۱قاشق چایخوری
تخم مرغ : ۱عدد

طرز تهیه :

ابتدا سیب زمینی‌ها را بشویید و با آب ونمک بپزید تا نرم شود سپس پوست آن را بگیرید و له کنید سپس آرد را با نمک و بهبود دهنده مخلوط کرده و۳ مرتبه الک کنید و در کاسه بزرگی بریزید . مایه خمیر فوری وشکر را با هم مخلوط کرده سپس تخم‌مرغ ، شیر گرم ، سیب زمینی له شده وکره و زیره را با هم مخلوط کرده وبه آرد اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا خمیر لطیفی بدست آید . خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید سپس آن را درون ظرفی که چرب کرده‌ اید قرار دهید رویش را بپوشانید واجازه دهید در جای گرم یک ساعت استراحت کند وحجمش دو برابر شود .سینی فر را کاغذ بیندازید وکاغذ را چرب کنید . خمیر را پس از استراحت مجددا ورز دهید آن را به شکل توپ درآورید و در سینی قرار دهید کمی با دست آن را حالت دهید وبا چاقوی تیز روی خمیر را برش بزنید بدون آنکه خمیر رابه پایین فشار بدهید . روی آن را آب بمالید و دوباره نیم ساعت دیگر استراحت دهید .پس از استراحت دوم درفر از پیش گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد وبه مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید . می‌توانید روی نان را با زرده تخم مرغ رومال کنید .

نکات :

۱)اگر بخواهید مایه خمیر را عمل بیاورید طبق دستورالعمل قبلی ، خمیر مایه را با یک قاشق شکر مخلوط کرده به آن کمی آب گرم که دمایش بین ۳۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد می‌ باشد اضافه کنید درش رابگذارید واجازه دهید تا درمحیط نسبتا گرم به مدت ۱۰ دقیقه پف کند وعمل بیاید وبعد به مواد آرد اضافه کنید .
۲)مقدار آرد و آب تقریبی است . بهتراست آب را کم‌کم اضافه کنید.
۳)میتوانید به جای کره از ۲قاشق غذاخوری روغن زیتون و به جای شیر از آب و به جای زیره از نعنا یا شوید خشک استفاده کنید.
۴)بهتر است در فر یک ظرف آب هم قرار بدهید.
۵)اگر بهبود دهنده نان ندارید آن را حذف کنید.

منبع : سوران

x

حتما ببینید

طرز تهیه کاچیاتوره (Cacciatore) غذای ایتالیایی

آماده سازی : ۱۵ دقیقه مدت انتظار : ۳۰ دقیقه مجموعاً : ۴۵ دقیقه مواد ...