خانه » آشپزی » طرز تهیه نهفته عدس

طرز تهیه نهفته عدس

آماده سازی : ۲ ساعت
مدت انتظار : ۱ ساعت
مجموعاً : ۳ ساعت

مواد اولیه برای ۱۰ نفر :

تخم مرغ : ۲عدد
روغن : نصف پیمانه
خمیر ترش (پودر) : نصف قاشق چایخوری
آرد : ۵پیمانه
آب : نصف پیمانه

مواد داخل خمیر :

پیاز : ۱عدد
عدس : ۲پیمانه
فلفل سیاه : ۱قاشق چایخوری
دارچین : ۲قاشق چایخوری
زعفران : نصف قاشق چایخوری
نمک : به میزان لازم

طرز تهیه خمیر :

ابتدا۲ عدد تخم مرغ را در ظرفی شکسته و کمی هم زده سپس روغن و آب را افزوده و مواد را هم بزنید. حال آرد را کم کم اضافه کنید و در این بین خمیر ترش را هم بیافزایید آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. خمیر به دست آمده را در حدود ۱ یا ۲ ساعت درون ظرف چرب شده قرار دهید و روی آن نایلون بکشید و استراحت دهید.

طرز تهیه مواد داخل خمیر :

در ظرفی مناسب پیاز را خرد کرده و همراه با روغن به خوبی سرخ کنید سپس زعفران آبکرده و دارچین و فلفل سیاه و نمک را اضافه کرده و کمی تفت بدهید.عدس را با مقداری آب و نمک و روغن بپزید و به همراه پیاز داغ مخلوط کنید و اگر دوست دارید چرخ کرده و یا به صورت معمولی کنار بگذارید.پس از ۲ ساعت که حجم خمیر تقریبا ۲برابر شد خمیر را به کمک وردنه به ضخامت ۳ یا ۴ میلی‌متر باز کنید و آن را با نعلبکی قالب بزنید. در هر دایره به اندازه ۱ قاشق سوپخوری از مواد آماده شده قرار ددهید و آن را مانند پیراشکی بپیچید سپس سینی فر را چرب کنید و نهفته‌ها را در آن بچینید و در طبقه وسط با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا بپزد و طلایی شود. پس از نیم ساعت سینی را از فر در آورده و روی غذا را روغن پیاز داغ همراه با کمی آب بدهید.

نکات :

۱)این غذا از غذاهای بسیار قدیمی شهر بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی است. در گذشته، نهفته‌ها را خیلی بزرگتر و به اندازه یک پیش دستی آماده می‌کردند و سپس آن‌ها را در تنور می‌پختند.
۲)اگر دوست دارید نهفته ها را در روغن سرخ کنید.
۳)میتوانید از هر شکل دلخواه دیگری برای نهفته ها قالب بزنید.
۴)در صورت تمایل مقداری رب گوجه فرنگی و آبلیمو هم به مواد داخل نهفته بیفزایید.

منبع : سوران

x

حتما ببینید

طرز تهیه سس پرتقال(مخصوص رولت های مرغ)

آماده سازی : ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۴ نفر : آب پرتقال : ۳چهارم ...