خانه » آشپزی » طرز تهیه پیراشکی گوشت پنیری

طرز تهیه پیراشکی گوشت پنیری

آماده سازی : ۱ ساعت
مدت انتظار : ۱۵ دقیقه
مجموعاً : ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه

مواد اولیه برای ۴ نفر :

پنیر چدار : ۱پیمانه یا بیشتر
پودر سیر : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم
زعفران : ۵قاشق غذاخوری
کره : به میزان لازم
دارچین : ۲قاشق چایخوری
پودر موسیر : به میزان لازم
گوشت قرمز : ۷۰۰گرم

مواد خمیر :

آرد : ۲ونیم پیمانه
شکر : ۱قاشق چایخوری
نمک : ۱قاشق چایخوری
مخمر (پودری) : ۲ونیم قاشق چایخوری
پودر پیاز : ۱قاشق غذاخوری
آب : ۱پیمانه
چوب شور : به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا آرد و نمک را مخلوط کرده و ۳بار آنها را الک کنید.پودر مخمر را با آب گرم (۱پیمانه)مخلوط کرده و ۱۵دقیقه صبر کنید تا مخمر عمل بیاید.
آرد را روی میز کار ریخته و مخلوط آبگرم و مخمر را وسط آن بریزید و شکر را نیز به مخلوط اب گرم اضافه کرده و از اطراف آرد را به داخل پاشیده و شروع به درست کردن خمیر کنید.پودر پیاز خشک را نیز به خمیر اضافه کرده و تا حد ممکن آن را ورز دهید تا به صورت خمیر نان عمل بیاید.(در صورت نیاز داشتن مقداری آب یا آرد نیز به خمیر اضافه کنید.
خمیر را داخل ظرف آرد پاشی شده قرار داده و روی آن یک حوله نم دار قرار داده و ۳۰دقیقه تا ۱ساعت اجازه دهید در مکان گرمی پف کند.
خمیر باید به حجم دوبرابر اولیه برسد.

1

گوشت را به صورت ورقه های بسیار نازک برش داده و با بیفتک بکوبید.سینی فر را کاملا چرب کنید.
همه ادویه ها را کمی در کره تفت داده و گوشتها را به آنها افزوده و کمی تفت دهید تا ادویه و گوشت مخلوط شود.
حال گوشت را داخل سینی چیده و روی آن را با کره کاملا چرب کنید(میزان کره باید زیاد باشد)
سینی را داخل فر گرم شده قرار داده و نیم ساعت اجازه دهید گوشت بپزد.

2

بعد از استراحت خمیر آن را روی سطح آردپاشی شده باز کرده و به اندازه گردو از آن جدا کنید و بع شکل لوله ای در آورید.
خمیر را پهن کرده و مقداری از گوشت کبابی شده را روی آن قرار داده و پنیر چدار اضافه کنید.

3

خمیر را دوباره رول کرده و داخل سینی فر چرب شده قرار دهید .مقداری چوب شور را پودر کرده و روی خمیر بریزید(اختیاری)

4

مقداری آب داغ و نمک را مخلوط کرده و روی خمیر ها کمی اسپری کنید و اجازه دهید ۲تا۱۰دقیقه خمیر داخل سینی استراحت کند.
خمیر را داخل فر داغ(با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد)به مدت ۱۰دقیقه بپزید.

5

17169

نکات :

۱)در صورت تمایل روی خمیر ها قبل از انتقال به فر زرده تخم مرغ و کنجد یا سیاه دانه بزنید.
۲)میتوانید گوشت را نیم پز کرده و بعد داخل فر کبابی کنید تا کاملا مغزپخت شود.
۳)بهتر است از گوشت گوسفندی قلوه گاه استفاده کنید.
۴)میتوانید به گوشت سایر مواد مانند فلفل دلمه و قارچ نیز اضافه کنید.
۵)در صورت تمایل از گوشت مرغ به جای قرمز استفاده کنید.
۶)میتوانید از خمیر پیراشکی آماده برای تهیه این غذا استفاده کنید.

منبع : سوران