خانه » آشپزی » طرز تهیه کوفته جنوبی

طرز تهیه کوفته جنوبی

آماده سازی : ۳۰ دقیقه
مدت انتظار : ۱ ساعت
مجموعاً : ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد اولیه برای ۱۰ نفر:

آرد نخودچی : ۳لیوان
گوشت (چرخکرده) : نیم کیلو
گردو : نصف لیوان
پیاز : ۴عدد
نمک : به میزان لازم
خلال بادام : ۱سوم لیوان
فلفل : به میزان لازم
کشمش (پلویی) : ۱لیوان
کاری : به میزان لازم
شکر : ۲سوم لیوان

مواد سس :

فلفل قرمز : ۱قاشق چایخوری
کاری : نصف قاشق چایخوری
آب : ۲لیوان
پیاز : ۲عدد
شکر : ۲قاشق غذاخوری
تمر هندی : ۱چهارم یک بسته

طرز تهیه خمیر :

ابتدا آرد نخودچی، ۲۵۰گرم گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و ۱سوم لیوان شکر را با هم با مقداری آب ورز می دهیم تا یکنواخت شود.توجه داشته باشید که مواد باید کاملا منسجم و یکدست شوند تا وا نروند.

طرز تهیه مواد میانی کوفته :

ابتدا پیازها را خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم. سپس ۲۵۰گرم گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم وکمی تفت می دهیم. خلال بادام را شسته و اضافه کرده و گردو را هم خرد کرده و یا آسیاب میکنیم و به مواد اضافه می کنیم. سپس بقیه شکر را می ریزیم و در آخر کشمش را اضافه می کنیم و فلفل، نمک وادویه کاری را می افزاییم. بعد از خنک شدن مواد آماده است.

طرز تهیه کوفته :

ابتدا مقداری آب در ظرفی می ریزیم و کنار دستمان می گذاریم. کمی آب به دستمان می زنیم و مقداری خمیر را برداشته و کف دست پهن می کنیم. سپس مقداری از مواد وسط کوفته روی آن می گذاریم و به صورت کوفته همه طرف آن را صاف می کنیم و این کار را ادامه می دهیم تا ملات و خمیر تمام شود. سپس مقداری روغن را در تابه نچسبی گرم کرده و کوفته ها را سرخ می کنیم. و انها را کنار میگذاریم.

طرز تهیه سس کوفته :

۲عدد پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم و ۲ لیوان آب تمرهندی به آن اضافه می کنیم. چون آب تمرهندی شور است دیگر نیازی به نمک ندارد. سپس دو قاشق غذاخوری شکر می ریزیم و ادویه کاری و فلفل قرمز اضافه می کنیم.
زمانی که مواد سس را آماده کردیم روی حرارت ملایم گذاشته و به محض اینکه اولین جوش را زد کوفته ها را با احتیاط به شکلی که به هم نچسبد اضافه می کنیم و سپس می گذاریم ۴۵ دقیقه دم بکشد.

نکات :

۱) این خوراک را در جنوب ایران به خصوص اقوام عرب در ماه رمضان مصرف می کنند.
۲) برای تهیه عصاره تمرهندی باید تمرهندی را با میزان ذکر شده آب ولرم کاملاً ورز دهیم و عصاره آن را بگیریم و تفاله آن را کنار بگذاریم. عصاره آماده مصرف است.
۳)این کوفته به دو روش قابل مصرف است. اول آنکه کوفته را بدون سس یعنی به صورت سرخ شده تهیه می کنیم. روش دوم بعد از به جوش آمدن سس، کوفته ها را به مدت لازم در آن ریخته و بعد سرو می کنیم.
۴)در روش پخت کوفته با سس، در قابلمه را به هیچ عنوان نمی‌بندیم چون کوفته ها از هم باز می شوند.

منبع : سوران