خانه » آشپزی » ترشی نازخاتون

ترشی نازخاتون

یکی از ترشی های محبوب و پرطرفدار مازندران است که با سبزیجات معطر، بادمجان کبابی و آبغوره تهیه می شود . ترشی نازخاتون و ترشی لیته بادمجان جزء ترشی های محبوب و پرطرفداری است که  همراه انواع غذاهای سنتی و فانتزی می توان استفاده کرد. پیشنهاد می کنم این ترشی لذیذ و خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کرده و از سرو آن در کنار دوستان و خانواده لذت ببرید.

مواد لازم :

بادمجان : ۱ کیلوگرم
گشنیز تازه : ۷۰ گرم
ترخون تازه : ۵۰ گرم
مرضه تازه : ۵۰ گرم
نعنا تازه : ۵۰ گرم
فلفل سبز تند : ۵ عدد
سیر : ۱ بوته
آبغوره : به میزان لازم
زردچوبه : یک قاشق مرباخوری
نمک : به میزان لازم
ادویه ترشی : یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه :

بادمجان ها را خوب شسته و بدون اینکه سرشان را بگیریم، در طبقه پایین فر با  حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد یا روی گاز کبابی می کنیم. درون ظرفی مقداری آب سرد می ریزیم و بادمجان های کباب شده را داخلش می اندازیم تا سرد شده و پوستش به خوبی گرفته شود. بادمجان های پوست گرفته شده را بصورت ریز خرد یا له می کنیم. فلفل و سیر پوست گرفته شده را خرد یا چرخ می کنیم. (بهتر است چرخ شود) سبزی ترشی که شامل گشنیز،  ترخون،مرضه و نعنا می باشد را بسیار ریز خرد یا چرخ می کنیم. تمام مواد را که شامل بادمجان، مخلوط سیر و فلفل، سبزیجات، ادویه ترشی، زردچوبه و نمک می باشد را در یک ظرف با هم خوب مخلوط می کنیم. مخلوط بدست آمده را داخل ظرف ترشی ( شیشه یا دبه پلاستیکی) ریخته و به میزان لازم آبغوره رویش می ریزیم. در ظرف محتوی ترشی  را محکم بسته، در جای خنک به مدت یک هفته کنار می گذاریم تا آماده شود.

نکته : برای تهیه ترشی نازخاتون از گوجه خرد یا رنده شده نیز می توانیم استفاده کنیم.

منبع : نون و آب

x

حتما ببینید

طرز تهیه شاورما

آماده سازی : ۱ ساعت مدت انتظار : ۱ ساعت مجموعاً : ۲ ساعت مواد ...