خانه » آشپزی » طرز تهیه خورش تابه ران(سیرداغ)

طرز تهیه خورش تابه ران(سیرداغ)

آماده سازی : ۳۰ دقیقه
مدت انتظار : ۱ ساعت
مجموعاً : ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد اولیه برای ۳ نفر :

ماهی (قزل‌آلا، سفید یا شیر) : ۳۰۰ گرم
سیر : یک بوته
آرد : دو قاشق سوپخوری
تخم‌مرغ : دو عدد
رب گوجه‌فرنگی : یک قاشق سوپخوری
گوجه‌فرنگی (فیله خرد شده) : یک پیمانه
نمک : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا ماهی را شسته و فلس هایش را به طور کامل میگیریم سپس آن را نمک زده در روغن سرخ می‌کنیم طوری که هر دو طرف آن طلایی شود. سیر را با رنده ریز یا با سیر له‌کن، خوب ریز کرده و در روغن سرخ می‌کنیم، وقتی که سیر طلایی شد آرد و زردچوبه را همراه رب گوجه‌فرنگی به سیر افزوده و به مدت یکی، دو دقیقه تفت می‌دهیم. سپس فیله گوجه‌فرنگی و فلفل را نیز اضافه کرده و همراه دو لیوان آب روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا گوجه‌ها کاملا له شده و کمی غلیظ شود. در این فاصله چند بار مواد را هم می‌زنیم تا آرد آن نشست نکند و باعث ته گرفتگی خورش نشود. ماهی‌های سرخ شده را نیز به مواد اضافه کرده و پس از ۱۰ دقیقه وقتی که خورش جا افتاد، تخم‌مرغ‌ها را در مقداری سیر داغ شکانده، درون خورش ریخته و در آن را می‌بندیم تا تخم‌مرغ درون خورش، خودش را بگیرد.

نکات :

۱)در گیلان این خورش را با کته سفید، گوجه‌فرنگی خام، زیتون، اشپل شور، باقلا کال، سیر ترشی و مغز گردو میل می‌کنند.
۲)بوقتی سیر را رنده یا خرد میکنید به آن کمی نمک اضافه کنید تا از چسبندگی آن هنگام سرخ شدن کاسته شود.
۳)اگر دوست دارید به این خورش کمی آبلیمو هم بزنید.

منبع : سوران