خانه » آشپزی » طرز تهیه نان پنیری خانگی

طرز تهیه نان پنیری خانگی

مواد اولیه :

آب گرم : ۴ /۱ پیمانه
شیر گرم : ۴ /۳ پیمانه
تخم مرغ : ۱عدد
کره نرم شده : ۴ /۱ پیمانه
شکر : ۲ ق س
نمک : ۱ ق چ
آرد : ۲ /۱و ۳ پیمانه
مایه خمیر : ۲ ق س
پودر هل : ۴ /۱ ق چ
شیر (مواد لازم برای روی نان) : ۴ /۱ پیمانه
پنیر پارمسان رنده شده (مواد لازم داخل نان) : ۱ پیمانه
جعفری یا نعنای خرد شده : ۴ /۱ پیمانه

نان پنیری در واقع یک نان شکم پر است که برای تهیه مواد داخل آن، می توانید از مواد متفاوتی که در منزل دارید استفاده کنید. ولی پنیر حتما باید در دستور تهیه این نان باشد. این نان به خاطر شکل زیبا و طعم بی نظیرش یکی از نان های پرطرفدار محسوب می شود.

طرز تهیه :

در یک ظرف مناسب تخم مرغ را با آب گرم، شیر گرم، شکر، کره و مایه خمیر مخلوط کرده و خوب هم بزنید، سپس آن را به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید. در یک ظرف دیگر آرد را با نمک و پودر هل مخلوط کنید. مخلوط تخم مرغ را به مخلوط آرد اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا خمیر نان حاصل شود. در صورت نیاز آن را با کمک دست ورز دهید. خمیر را داخل یک ظرفی که آن را کمی چرب کرده اید قرار دهید و سپس در یک جای گرم بگذارید تا حجمش دو برابر شود. خمیر را روی یک سطح آغشته به آرد پهن کنید. پنیر را با جعفری یا نعنا مخلوط کنید، سپس آن را روی خمیر پخش کنید. خمیر را به صورت لوله ای رول کنید، سپس دو طرف آن را به هم وصل کنید تا شبیه یک دایره تو خالی شود. به کمک قیچی برش هایی روی خمیر ایجاد کنید. هر کدام از برش ها را حدود ۹۰ درجه بچرخوانید. روی نان را با برس، شیر بمالید و سپس ۱۵ دقیقه به آن استراحت دهید. فر را با دمای ۲۵۰ درجه سانتی گراد روشن کنید. نان را به مدت ۵ دقیقه داخل فر قرار دهید. حرارت فر را تا ۲۰۰ درجه کاهش دهید و نان را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه دیگر بگذارید داخل فر بماند تا روی نان طلایی شود.

منبع : سوران